Tatueringsborttagning med IPL

Tatueringsborttagning med IPL

Tatueringsborttagning med IPL Det måste ha gått minst 8 veckor sedan du gjorde din tatuering innan vi kan göra en laserbehandling, detta för att huden måste ha hunnit läka ordentligt. Den främsta lasern att använda vid borttagning är en Q-switchad Nd:YAG-laser. Metoden att ta bort tatueringar är väl beprövad och dokumenterad. Faktorer som spelar in när man tar bort tatueringar:

Idag finns alla tänkbara färger och många olika fabrikat. Mörka färger är aningen lättare att ta bort än ljusa. Du får självklart snabbare och bättre resultat om tatueringen inte sitter så djupt eller är ärrad.

Eventuella risker för ärrbildning är större och mindre beroende på placering. Varje individ är unik och läker olika. Ärrvävnad på tidigare tatueringar består.
Det går inte att förutse hur patienten reagerar och vilket resultat man får. I sällsynta fall kan det bli en allergisk reaktion, men i de fallen har man oftast haft problem redan vid läkningen av tatueringen.

Det går inte heller i förväg att bestämma hur många sessioner som behövs med lasern för att uppnå önskad resultat. Men kan eventuellt uppskattas efter första behandlingen är läkt. Någon garanti för helt försvunnen tatuering kan och ska inte ges. Många tatueringar försvinner helt, andra kan däremot efterlämna antingen en svag skugga eller rester efter pigment. I almänhet får man dock en mycket god blekning.